May 10, 2007

Ski Stowe,VT 2007-04-14

Netipično za sredinu aprila, kada bi skijaška sezona trebalo da se privodi kraju, velika mećava je donela nekoliko stopi snega na severoistoku. Iskoristili smo tu priliku da odemo u Stou, naše omiljeno mesto u Vermontu. Pavle je uživao u sankanju, Saška i Laza su uživali u skijanju na svežem prahu dok je sneg vejao bez prestanka. Baka i deka su malo bili u turizmu, a više čuvali Pavla.

U povratku smo vozili 30mph po zavejanim putevima, proklizavali nebrojeno puta, i gledali proklizale automobile po jarkovima pored druma. I tako do Masačuseca gde je sneg prešao u neprestanu kišu.

Oko ponoći, na ulazu u Njujork smo naišli na neverovatnu gužvu. Radio je javljao da je naš auto put (a i mnogi drugi u okolini grada) poplavljen i zatvoren. Saška nas je ekspertski provela zaobilaznicama oko mesta gde radi, tako da smo stigli kući za 8 sati od polaska. To je bilo fenomenalno vreme, jer put u dobrim uslovima obično traje 7 sati.

Naravno, posle ponoći je gotovo nemoguće naći parking na ulici. Pravac komercijalna garaža, a kad ona popunjena. Ostale garaže u kraju ne treba ni proveravati jer su one popunjene bez izuzetka. Taman kada sam mislio da mi ništa ne preostaje nego da spavam u kolima, vidim prazno mesto na ulici odmah kod izlaza iz garaže!!! Ovo je manje verovatno nego mećava u aprilu.

Sutradan na poslu su se svi jadali da su im kuće poplavljene. Živeti u stanu na vrhu brda ima svojih prednosti. Posted by laza at May 10, 2007 01:40 AM | TrackBack

Comments